Mario Lacruz

Mario Lacruz

Veinte años sin Mario Lacruz (13/7/1929 - 13/5/2000)

Gigoló en Riad

Gigoló en Riad

Yago Capablanca

No hay dos iguales

No hay dos iguales

Judith Rich Harris

Enlace al RSS RSS

La fórmula més estimada pel professor

Traducció de: Maite Roig Costa i Yoshiko Sugiyama
Postfaci de León González Sotos

Autèntic fenomen social al Japó (un milió d’exemplars venuts en dos mesos, i un altre milió en format de butxaca, pel·lícula, còmic i CD) que ha desencadenat un insòlit interès per les matemàtiques, aquesta novel·la va catapultar Yoko Ogawa definitivament a la fama internacional el 2004. La història que se’ns hi narra amb un estil delicat és la d’una mare soltera que entra a treballar com a assistenta a casa d’un vell i sorrut professor de matemàtiques que va perdre en un accident de cotxe la memòria (millor dit, l’autonomia de la seva memòria, que només li dura 80 minuts). Apassionat pels números, el professor s’anirà encapritxant de l’assistenta i el seu fill de 10 anys, a qui bateja «Root» («Arrel Quadrada» en anglès) i amb qui comparteix la passió pel beisbol, fins que s’estableix entre ells una veritable història d’amor, amistat i transmissió del saber, no només matemàtic…

Una novel·la optimista que genera fe en l’ànima humana, narrada amb la bellesa senzilla i autèntica d’un «llarguíssim» haikú.

«Mira quina meravellosa successió de números. La suma dels divisors del 220 és igual a 284. I la dels divisors de 284, igual a 220. Són números amics. Són una combinació molt infreqüent, saps. Fermat o Descartes només aconseguiren descobrir-ne un parell, cadascun. No et sembla formós? Que la data del teu aniversari i el número gravat en el meu rellotge de polsera estiguin units per un llaç tan meravellós…!

Yoko Ogawa neix a Okayama el 1962. Estudia a la Universitat Waseda de Tòquio. El 1986 inicia la seva carrera com a escriptora, inspirada per les seves lectures dels clàssics nipons, El diari d’Anna Frank i les obres de Kenzaburo Oé. Ja amb la seva primera novel·la, Cuando la mariposa se descompone, obté el 1988 el prestigiós Premi Kaien, i de llavors ençà la seva fama no ha fet més que créixer al Japó i a l’estranger. El 1991 aconsegueix el gran premi Akutagawa per El embarazo de mi hermana, publicat per Editorial Funambulista el 2006, que es converteix immediatament en un best seller en el seu país. Moltes de les seves obres han estat traduïdes a les principals llengües occidentals. El 2003 publica La fórmula més estimada pel professor (en castellà a Funambulista el 2008) que obté diferents premis (el Premi Yomiuri, el Premi de les Llibreries Japoneses i el de la Societat Nacional de Matemàtiques: «Per haver mostrat la bellesa d’aquesta disciplina»). Arran de l’èxit de la novel·la i de la seva adaptació al cinema, a la ràdio i al còmic, el 2005 co-escriu amb el matemàtic Masahiko Fujiwara Una introducció a les matemàtiques més elegants. Actualment viu amb la seva família a l’antiga ciutat mercantil de Kurashiki i es dedica exclusivament a la literatura.

De Yoko Ogawa, a més de La fórmula preferida del profesor i El embarazo de mi hermana, Editorial Funambulista ha publicat en castellà: Perfume de hielo, La niña que iba en hipopótamo a la escuela, La piscina, La residencia de estudiantes, Amores al margen i Los tiernos lamentos.

Primer capítol

FITXA TÈCNICA

Traducció de Maite Roig Costa i Yoshiko Sugiyama

Postfaci de León González Sotos

ISBN: 978-84-941475-9-3

304 pàgines

Tamany: 14 x 18 cm.

PVP sense IVA: 14,42 €

PVP amb IVA: 15 €

Data de publicació:  febrer de 2014


© Editorial Funambulista 2020 | Login | Contacto | Aviso Legal