Mario Lacruz

Mario Lacruz

Veinte años sin Mario Lacruz (13/7/1929 - 13/5/2000)

Gigoló en Riad

Gigoló en Riad

Yago Capablanca

No hay dos iguales

No hay dos iguales

Judith Rich Harris

Enlace al RSS RSS

Els clients del Balto

Traducció de: Màxim Serranos Soler

Balto_cover--2

Després de les seves dues novel·les de gran èxit, Demà, si fa no fum i Du rêve pour
les oufs, Faïza Guène fa un pas més en la seva carrera de narradora amb Els clients
del Balto.
En una població de mala mort d’una França gairebé rural, el Balto (el bar del poble)
és el punt de trobada de tota una sèrie de personatges maltractats per la vida, però
cadascú a la seva manera. En Joël Morvier, l’amo del Balto, apareix apunyalat un
matí, però no es pot dir que sigui una tragèdia per a ningú, vistes les tares que acumulava: racista, avar, concupiscent amb les clientes… Igual que el lector del llibre, la policia encarregada de resoldre l’assassinat es va adonant que la majoria dels clients del Balto tenien bones raons per haver matat un personatge tan poc recomanable. Un per un van desfi lant davant la policia per donar la seva versió dels fets.
Amb to fi i humor negre a raig, Faïza Guène es fi ca dins la pell de cada un dels personatges, recrea polifònicament el llenguatge de cadascun d’ells i, a la vegada, fa
una radiografi a de la França més profunda… i real.
Com va dir Marianne Payot, crítica de L’Express: «una anàlisi fi níssima, de
ritme sostingut: rara vegada algú haurà pintat la França de “sota” amb tant
d’encert com jovialitat».

Després de les seves dues novel·les de gran èxit, Demà, si fa no fum i Du rêve pour les oufs, Faïza Guène fa un pas més en la seva carrera de narradora amb Els clients del Balto.

En una població de mala mort d’una França gairebé rural, el Balto (el bar del poble) és el punt de trobada de tota una sèrie de personatges maltractats per la vida, però cadascú a la seva manera. En Joël Morvier, l’amo del Balto, apareix apunyalat un matí, però no es pot dir que sigui una tragèdia per a ningú, vistes les tares que acumulava: racista, avar, concupiscent amb les clientes… Igual que el lector del llibre, la policia encarregada de resoldre l’assassinat es va adonant que la majoria dels clients del Balto tenien bones raons per haver matat un personatge tan poc recomanable. Un per un van desfilant davant la policia per donar la seva versió dels fets.

Amb to fi i humor negre a raig, Faïza Guène es fica dins la pell de cada un dels personatges, recrea polifònicament el llenguatge de cadascun d’ells i, a la vegada, fa una radiografia de la França més profunda… i real.

Com va dir Marianne Payot, crítica de L’Express: «una anàlisi finíssima, de ritme sostingut: rara vegada algú haurà pintat la França de “sota” amb tant d’encert com jovialitat».

«Em vull die. El papà m’ha requisat el mòbil. Sembla que li he fet un forat a la factura. És un exagerat. Va bé, 380 euros, no n’hi ha per tant! I ara què faré?
—Ja t’apanyaràs sense! A la meva època no n’hi havia i prou que ens apanyàvem.
Lol. Em fan riure quan em treuen frases d’aquest estil. Sorry si no he nascut abans de Crist. Sento no haver conegut l’edat de pedra…

Guene 1_bnFaïza Guène va néixer a París el 1985, de pares algerians que van emigrar a França per buscar feina. Quan encara era petita ja explicava històries als seus companys a canvi de caramels. Més tard, a l’institut, va participar en cursos de lectura i escriptura. Durant alguns anys va assistir a un taller per escriure guions al centre cultural del seu barri. Des d’aleshores ha escrit diversos guions i ha realitzat curts i migmetratges. Demà, si fa no fum va ser la seva primera novel·la. Propulsada —gràcies a l’enorme èxit del llibre— als platós de televisió i als estudis de ràdio el 2004, Faïza Guène no ha desistit de la seva espontaneïtat ni del seu afany per donar «una altra imatge» de la vida dels barris francesos on viuen les classes menys afavorides. El 2006 va publicar Du rêve pour les oufs, amb molt èxit. Ha dirigit diversos curtmetratges: La Zonzonnière, el 1999, RTT i Rumeurs, el 2002, Rien que des mots (Només paraules), el 2004. També l’any 2002 va realitzar un documental titulat Mémoires du 17 octobre 61. El 2008 surt la seva darrera  novel·la fins al moment: Els clients del Balto en curs de traducció a diverses llengües, adaptada a audiollibre i que ha estat la seva consagració literària.

pdf

FITXA TÈCNICA

ISBN: 9788 496 601 833

160 pàgines

Tamany: 14 x 18 cm.

PVP sense IVA: 13,46 €

PVP amb IVA: 14,00 €

Data de publicació:  06/2010

© Editorial Funambulista 2020 | Login | Contacto | Aviso Legal