Mario Lacruz

Mario Lacruz

Veinte años sin Mario Lacruz (13/7/1929 - 13/5/2000)

Gigoló en Riad

Gigoló en Riad

Yago Capablanca

No hay dos iguales

No hay dos iguales

Judith Rich Harris

Enlace al RSS RSS

Peripècies de l’impressor Zollinger

Traducido por: Manuel Lobo

Peripècies de l'impressor Zollinger«JOSEPH ROTH O STEFAN ZWEIG PODRIEN HAVER ESCRIT AQUEST LLIBRE.»
(Alejandro Fernández Diego, Lateral)

«NO US EL PERDEU: NO SÓN TANTES LES VEGADES QUE ES RECONCILIEN DE MANERA TAN FRESCA I EXEMPLAR VIDA I LITERATURA.» (Pilar Castro, El Mundo)

Fugint d’una estranya amenaça i a la recerca del seu destí, el jove August Zollinger abandona el poble on va néixer i emprèn un viatge que el mantindrà lluny de casa set anys, durant els quals coneixerà el fracàs i l’èxit, l’amor i el desamor, l’anonimat i el reconeixement. Equipat ja per a la vida, podrà el pelegrí retornar a la pàtria i treballar a la impremta amb la qual havia somiat des de la infantesa, acompanyat ara només pels seus fantasmes?
El mateix autor escriu a la nota a la edició catalana: «Podria dir que Zollinger sóc jo, però mentiria. Zollinger és, més aviat, el millor que hi ha en mi i, certament, aquell que algun dia m’agradaria arribar a ser: un home reconciliat amb el seu destí, algú que aconsegueix el que cerca perquè sap esperar-ho activament».

Una faula moral escrita amb fina ironia i elegant senzillesa pel gran narrador Pablo d’Ors, a l´alçada del Siddhartha de Hermann Hesse o de Els ulls del germà etern de Stefan Zweig.

Cada diumenge August es passejava pels seus estimats boscos de Romanshorn i quan ningú no l’observava —o això creia ell— s’abraçava als arbres que més li agradaven, ben sovint els més malalts i desvalguts. Desitjava que també allà, com a St. Heiden, els arbres li parlessin; volia que li diguessin quelcom per confirmar així que el miracle de la seva vida havia estat veritat….pablo_dorsPablo d’Ors (Madrid, 1963) viu dedicat a l’escriptura i a l’edició en una casa amb voltes que s’ha fet construir al bell mig d’un barri d’immigrants de Madrid. Després de passar llargues temporades a Nova York, Roma, Praga i Viena, on es va doctorar en Teologia, el nét d’Eugeni d’Ors torna a Madrid per treballar com a crític literari del suplement cultural del diari ABC. El seu primer llibre, un recull de contes titulat El estreno (Anagrama, 2000), va suposar un valuós debut en el món literari espanyol, i el mateix any la seva obra Las ideas puras va quedar finalista del XVIII premi Herralde de novel.la. Peripècies de l’impressor Zollinger, que ha obtingut un reconeixement unànime de la crítica, és el tercer llibre que publica (Anagrama, 2004).

pdf

Peripècies de l’impressor Zollinger
Pablo d’Ors

ISBN: 84-96601-08-0
192 páginas
Tamaño: 14 x 18 cm.
PVP sin IVA: 10,53€
PVP con IVA: 10,95 €


© Editorial Funambulista 2020 | Login | Contacto | Aviso Legal