Mario Lacruz

Mario Lacruz

Veinte años sin Mario Lacruz (13/7/1929 - 13/5/2000)

Gigoló en Riad

Gigoló en Riad

Yago Capablanca

No hay dos iguales

No hay dos iguales

Judith Rich Harris

Enlace al RSS RSS

Gaudí, una novel·la

Traducido por: Manuel Lobo

gaudi_bigPróleg de Rosa Montero

«UNA POTÈNCIA NARRATIVA I UNA AMENITAT MAGNÍFIQUES.» (del pròleg de Rosa Montero)

«AQUESTA NOVEL·LA TÉ ALGUNA COSA D’ARISTOCRÀTICA QUE RECORDA L’ESTIL DELS ESCRIPTORS CENTREEUROPEUS STEFAN ZWEIG I SÁNDOR MÁRAI.» (Eva Comas, AVUI)

La vida de Gaudí és un enigma. Va haver-hi un primer Gaudí rabiosament anticlerical i bohemi, i després un Gaudí místic i visionari, obssesionat durant quaranta anys amb el projecte utòpic d´aixecar una «Catedral dels pobres» a Barcelona. Com explicar semblant evolució? Una dona potser? Mario Lacruz dóna una interpretació narrativa del mite de Gaudí en aquesta novel.la inèdita, que té l´admirable virtud de presentar l´arquitecte català com un personatge vívid, creïble i d´una enorme convicció. Originàriament escrita en anglès en els anys seixanta i trobada entre els molts inèdits de Mario Lacruz, Gaudí, una novel.la corrobora l´extraor-dinaria talla literària d´un escriptor i editor mític que, amb les tres novel.les que va publicar —El inocente, La tarde i El Ayudante del verdugo—, ja es va convertir en el seu moment en una de les veus narratives de més relleu de les últimes dècades.

«—Es diu Rosa, la senyora, no és veritat? —va preguntar en Gaudí.
—Així és. Efectivament.
En Gaudí es va sentir com paralizat. De sobte va fer mitja volta i va sortir precipitadament del taller. Semblava un al·lucinat.
—Llavors m’ha perdonat… —anava murmurant—. M’ha perdonat…»

 

 

Mario LacruzMario Lacruz Muntadas va néixer a Barcelona el 1929 i va morir en aquesta mateixa ciutat l’any 2000. Al llarg de la seva vida va desenvolupar una intensa feina editorial a Plaza&Janés, Argos-Vergara i Seix Barral, que va fer d’ell un dels editors més respectats i reconeguts dins l’àmbit hispànic. Al mateix temps mai no va deixar d’escriure, com demostren els nombrosos manuscrits inèdits trobats al seu armari. Amb motiu de la recent reedició de les seves novel•les El inocente (premi Simenon, 1953), La tarde (premi Ciutat de Barcelona, 1955) i El ayudante del verdugo (1971), la crítica l’ha definit com una de les veus narratives espanyoles més singulars de la segona meitat del segle XX.
La publicació d’aquesta novel•la inicia el rescat editorial dels inèdits d’un autor que sempre es va considerar un franctirador de les lletres.

pdf

Gaudí, una novel·la
Mario Lacruz

ISBN: 84-934079-5-X
285 páginas
Tamaño: 14 x 18 cm.
PVP sin IVA: 14,38 €
PVP con IVA: 14,95 €

 

© Editorial Funambulista 2020 | Login | Contacto | Aviso Legal