Mario Lacruz

Mario Lacruz

Veinte años sin Mario Lacruz (13/7/1929 - 13/5/2000)

Gigoló en Riad

Gigoló en Riad

Yago Capablanca

No hay dos iguales

No hay dos iguales

Judith Rich Harris

Enlace al RSS RSS

El viatge vertical

Traducció de: Mercè Guitart Ribas
Iniclou DVD de la pel-lícula

cover_viatge

Guanyadora del prestigiós Premio Rómulo Gallegos el 2001, la novel·la ha esdevingut pel·lícula (s’inclou aquí el DVD) de la mà de la directora novella Ona Planas, de la qual n’és el protagonista principal el gran actor Fermí Reixach. És un telefilm produït per Mallerich Films Paco Poch, Jaleo Films i Miramar.

 

 

El viatge vertical d’Enrique Vila–Matas és sens dubte una de les obres més representatives del seu autor i la primera que es tradueix al català.

Hi podem veure Federico Mayol, de setanta anys, una vida establerta, antic parlamentari català, fundador d’una companyia d’assegurances, expulsat de la seva llar per la seva esposa en plena crisi existencial, i que vol descobrir qui és. Així és com comença per al desemparat Mayol un desesperat i divertidíssim «viatge vertical» en un doble sentit: cap al Sud, des de la seva Barcelona natal fins a Madeira, passant per Oporto i Lisboa (que a la pel·lícula són les ciutats de Sevilla i Mallorca), i des de la seva sobtada solitud fins al buit més metafísic, sempre buscant donar un sentit a la seva vida. Tal com diu el conegut crític José Antonio Masoliver Ródenas: «Vila–Matas aconsegueix allò que difícilment aconsegueixen els escriptors espanyols: donar profunditat a les paròdies, arribar a l’absurd evitant allò grotesc; inventor desaforat i melancòlic, burleta i sentimental, recreador i creador d’illes i ciutats, carrers, hotels i bars, trobades reeixides i fallides, es troba molt més a prop de la llibertat narrativa dels escriptors llatinoamericans, italians i centreeuropeus que de la tradició realista dels insulars escriptors peninsulars».

Enrique Vila-Matas

Enrique Vila-Matas (Barcelona 1948) es narrador y ensayista. De su obra destacan Historia abreviada de la literatura portátil, Suicidios ejemplares, Bartleby y compañía, Doctor Pasavento y Exploradores del abismo. Y los libros de ensayos literarios El viajero más lento, Desde la ciudad nerviosa y El viento ligero en Parma.
Ha obtenido, entre otros premios, el Ciudad de Barcelona, Rómulo Gallegos (2001), el Herralde, el Nacional de la Crítica española y el Prix Médicis-Etranger (2003), el Internazionale Ennio Flaiano, el Premio Fundación Lara, el premio de la Real Academia Española (2006) el Internazionale Elsa Morante (2007).

 

 

 

FITXA TÈCNICA

 

Col·lecció Lletraferits

Inclou DVD

ISBN: 9788 496 601 64 2

336 pàgines

Tamany: 14 x 18 cm

PVP sense IVA: 23’02 €

PVP amb IVA: 23’95 €

Data de publicació: 14 / 09 /2009

© Editorial Funambulista 2020 | Login | Contacto | Aviso Legal